Menü Altı
Menü Altı

Yüksek Adliye Kurulu üyesi Hürses: “Digomo’ya gidin”

Yüksek Adliye Kurulu üyesi Hürses: “Digomo’ya gidin”

Meclis tarafından geçtiğimiz kasım ayında Yüksek Adliye Kurulu Üyeliğine seçilen avukat Özen Hürses’in sosyal medyadaki paylaşımı tartışma konusu oldu ve tepki topladı.

Hürses, Facebook sayfasındaki paylaşımında Yüksek Adliye Kurulu üyeliği ve hukukçu sıfatını çiğneyerek UBP ile hükümet ortağı olmak istemediğini açıklayan partilere veryansın etti, “Digomo’ya gidin” dedi.

Hürses yazısında, bazı milletvekillerinin özel hayatlarına ilişkin fotoğrafları, Başsavcılıkta bazı eski bakanların dosyaları bulunduğunu iddia etti ve UBP’nin hiç bunların üzerine gidip bel altı vurmadığını ifade ederek “hodri meydan” ifadelerini kullandı.

Tekrar bir seçim olmasını ve bunların da ortaya çıkmasını istediğini yazan Özen Hürses’in ifadeleri şöyle:

“Memlekette yaklaşık bir aydır doğru düzgün icraat yok devlet dairelerinde memur yok alınan karar yok. Hiçbir iş yapamıyoruz. Seçimde görev yapan polisi, memuru, Yargıcı perişan oldu…Bir de hükümet krizi. Sanki de UBP ve vekilleri hepsi Aidsli hepsi …!!! Herkes temiz bir UBP kirli.

UBP ye oy veren herkes de menfaatçi..!!!

Kurmam da kurmam. !!! Digomo’ya gidin.!!!

Akıncı da yüzde 60’ın yüzde 30’u ile geldi ama Cumhurbaşkanımızdır. Ne vekillerin ne özel hayatları ne fotoğrafları var ama UBP hiç bunların üzerine gidip bel altı vurmadı, ne eski bakanların ne dosyaları var Başsavcılıkta… bunlar da dile getirilmedi. Ama hadi hodri meydan !!!!!

Ben isterim baştan seçim olsun. Ama bu defa herkesin fotoğraf, video ve bekleyen dosyaları da ortaya çıksın. Ha bir zahmet de HP bu değirmenin suyu nerden gelir onu da açıklasın.”

UBP adayı olarak 7 Kasım’da seçilmişti

Kurula UBP’nin aday gösterdiği Özen Hürses, 7 Kasım’da Yüksek Adliye Kurulu üyeliğine seçilmişti. 20 Kasım’da ise Meclis Başkanı Sibel Siber, Hürses’e, göreve atandığına dair belgesini 20 Kasım’da vermişti.

Yüksek Adliye Kurulu nedir?

Yüksek Adliye Kurulu aşağıdaki üyelerden oluşur:

(a) Yüksek Mahkemenin Başkan ve Yargıçları;

(b) Cumhurbaşkanının atayacağı bir üye;

(c) Cumhuriyet Meclisi’nin atayacağı bir üye;

(ç) Cumhuriyet Başsavcısı; ve

(d) Barolar Birliğinin seçeceği bir üye.

Yukarıdaki (b), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilen üyelerin görev süresi üç yıldır; süresi biten üye yeniden seçilebilir.

Yüksek Adliye Kurulunun Başkanı, Yüksek Mahkeme Başkanıdır; Kurul kararlarının yerine getirilmesini sağlar.

Yüksek Adliye Kurulu;

(a) Yargının genel işleyişi, düzenli çalışması, yargıçların ve mahkemelere bağlı kamu görevlilerinin görevlerine devamları, işlerin verimli bir biçimde yürütülmesi, yargıçların yetişmeleri ve mesleğin vakar ve onurunu korumaları yönünde gerekli önlemleri alır; ve

(b) Her takvim yılı sonunda yargı işlerinin durumu ve bunların yürütülmesinde aksaklık veya varsa nedenleri hakkında Cumhurbaşkanına, Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna rapor verir ve alınmasını gerekli gördüğü önlemler hakkında tavsiyelerde bulunur.

Bu Anayasanın 138. madde kuralları saklı kalmak koşuluyla, yargıçların atanmaları, meslekte ilerlemeleri, görevlerinin veya görev yerlerinin geçici veya sürekli olarak değiştirilmesi, görevlerine son verilmesi ve disiplin konuları hakkında karar verme yetkisi Yüksek Adliye Kurulunundur.

Yüksek Adliye Kurulunun görev, yetki ve çalışma usulleri yasa ile düzenlenir.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir