Menü Altı
Menü Altı

“Koltuk için her şey mübah mı?

“Koltuk için her şey mübah mı?

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), bugün Başbakanlık önünde “geçici işçi istihdamlarını” protesto etti.

Eylemde, KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan ile Genel Sekreter Serman Yiğit konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Başbakanlık önüne siyah çelenk ve üzerine “Koltuk için her şey mübah mı?” sloganı yazılı bir koltuk bırakıldı.

KTAMS’ın eyleminde “Partizanca ve Adaletsizce İstihdama Son” yazılı pankart açıldı.

Sendika Genel Başkanı Güven Bengihan, geçici işçi istihdamlarının iş akitlerini inceleyeceklerini ve mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Genel Sekreteri Serman Yiğit ise “Partizanca yapılan geçici işçi istihdamlarına bir an önce son verilmesi gerekmektedir. Toplumun tümüne hizmet vermesi gereken devlet kurumlarının parti binası haline dönüştürülmeye çalışılması kabul edilemez bir yaklaşımdır” dedi.

BENGİHAN

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, hükümetin “partizanca ve adaletsizce istihdamlar” yaptığını savunarak, bugün bunu protesto etmek için Başbakanlık önünde toplandıklarını söyledi.

Seçimler yaklaşırken, seçime destek amacıyla istihdamlar yapılmaya başlandığını savunan Bengihan, UBP’nin daha önce de bu tarz istihdamlar gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Bengihan, “İrsen Küçük’ün UBP Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde yaptığı kurultay istihdamları KKTC siyasi tarihine karar leke olarak geçmiş, toplum vicdanında bir yara olmuştur” dedi.

Bengihan, “Başbakan Ersin Tatar’a bu istihdamların ardından İrsen Küçük’ün sandığa gömüldüğünü hatırlatırım. Toplum böyle bir adaletsizliği sindiremez. Toplum vicdanında açılan bu yara kendisini sandıkta gösterecektir” diye konuştu.

Partizanca ve adaletsiz istihdamların önüne geçmek amacıyla geçici memur alımlarının yasal düzenleme ile kaldırıldığını anımsatan Bengihan, geçici işçi istihdamlarının ise yasalarda mevcut olduğunu söyledi.

Hükümetin bir ayda 200 kişiyi sınavsız ve münhalsiz istihdam ettiğini savunan Bengihan, “Temiz toplum, temiz siyaset diyen HP’nin desteği ile bu yapıldı. Bu 200 kişi hangi kriterlere göre işe alındı?” diye sordu.

Yüz binlerce gencin hayallerinin çalındığını, umut hırsızlığı yapıldığını iddia eden Bengihan, buna göz yumanların, destek verenlerin gençlerin geleceğini çaldığını savundu.

Bengihan, 200 işçinin devlet bütçesine maliyetinin 15 milyon TL olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı’nın “bile bile adaletsizliğe katlanamam” diyerek, 2021 yılında ekonomik daralma olacağını, özel sektörü desteklemek gerektiğini sadece devleti değil özeli de düşünmesi gerektiğini söylediğini belirten Bengihan, “Bile bile 200 geçici işçiye onay verdi. Vicdanı tatilde mi?” diye sordu.

Bengihan, adalete ve liyakata dayalı istihdam yapılmasını savunduklarını belirtti.

Geçici işçilerin akitlerini inceleyeceklerini dile getiren Bengihan, adalet için mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir