Menü Altı
Menü Altı

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi için kurumlar arası iş birliği protokol imzalandı

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi için kurumlar arası iş birliği protokol imzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa Türk Belediyesi, SOS Çocukköyü Derneği ile Vakıflar İdaresi kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre şiddete ve istismara maruz kalan kadınları kapsayan protokol, taraflar arasında kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlıyor.

Protokole imza koyan kurumlar, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gönüllü iş birliği yaparak, koordineli çalışarak veri toplayacak, veri toplama ve araştırma faaliyetlerinde bulunarak risk yönetimine dair gerekli tedbirler alacak ve bünyelerinde çalışan personele gerekli hizmet içi eğitimleri verecek.

 

-Taçoy: “Şiddete uğrayan kadınların sosyal yaşama döndürülmesi, çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğünün sağlanması önceliğimiz”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, şiddetten etkilenen kadınların sosyal yaşama döndürülmesi, şiddetin sosyal ve psikolojik etkilerinin azaltılması ve şiddet mağduru kadınların çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğünün sağlanması açısından, 2018 yılında başlayan protokolün bugün de sürdürüldüğünü ve gelecekte de devam etmesini arzu ettiklerini söyledi.

Taçoy, protokole, bu yıl, şiddet mağduru kadınların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardım eli uzatmak amacıyla yeni bir paydaş olarak Vakıflar İdaresi’nin de dahil olduğunu belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

 

-Çavuşoğlu: “Güçlü kadın, güçlü toplum”

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da protokole taraf olarak üzerlerine düşen görevin ‘‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’’ ilkesinden hareket ederek, kız çocuklarının okullarda, kadınların sürekli eğitim merkezlerinde eğitilmesi ve farkındalıklarının attırılması olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınlara en iyi yaşam standartlarının sağlanması için tüm paydaşlara görevler düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, kadınların kendi kendine yeten bireyler olarak topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, sürekli eğitim merkezleri ve okullardaki eğitimler aracılığıyla, kadına yönelik şiddetle mücadele sürecine katkı koymayı amaçladıklarını ifade etti.

 

-Harmancı: “Kadına yönelik şiddet ülkede önlenmesi gereken en önemli sorunlardan biri “

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir