Menü Altı
Menü Altı

Elektronik bileklik ve 3 gecelik kapalı turizm uygulaması başlıyor

Elektronik bileklik ve 3 gecelik kapalı turizm uygulaması başlıyor

Yaklaşık 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ersan Saner, Orta Öğretim Kurumlarında Sınıf Geçme Tüzüğü’nün onaylandığını ve eğitim yılının üç döneme ayrılarak değerlendirileceğini kaydetti.

Ölçme ve değerlendirme süreçlerinin tüzük gereği üç döneme ayrıldığını dile getiren Saner, birinci değerlendirme döneminde Ekim- Aralık aylarını kapsayan yüz yüze öğretim faaliyetlerini içereceğini, ikinci değerlendirmenin ise uzaktan eğitimde yaşanan olumsuzluklardan etkilenen öğrencileri gözeten değerlendirme süreci olarak tüzükte yer alacağını, üçüncü değerlendirme süreci ise Nisan ve Haziran döneminde özellikle tablet ihtiyaçlarının orta öğrenimde tamamlanmasıyla birlikte bu süreçteki değerlendirmeler sağlayacağını kaydetti.

Bakanlar Kurulu ayrıca sokağa çıkma yasağı ile ilgili 12-19 Nisan tarihlerini kapsayan bir dizi karar ürettiğini dile getirten Saner, Pazar günleri tam gün, geri kalan günlerde gece 22.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı önümüzdeki hafta da devam edeceğini belirtti.

Saner, devlet ve özel okullarda tüm okul öncesi ve ilk ve ortaöğretimin 12. Sınıflar hariç dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetlerinin de dahil olmak üzere eğitimlerine bir sonraki karara kadar çevirimiçi (online) devam edileceği kararının üretildiğini kaydetti.

HAFTADA BİR ANTİJEN TEST ZORUNLULUĞU

Kreşlerde, 3,4 ve 5 yaşı kapsayan kurumlarda ve 12. Sınıflarda görev alan öğretmeneler ve çalışanların Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği yerlerde 7 günde bir hızlı (antijen) test yaptırmak zorunda olduklarını dile getiren Saner, berber, kuaför, güzellik salonlar ve dövme salonlarının da saat 07.00-21.00 arasında çalışmalarını sürdüreceklerini ve bu sektörde görev yapanların da her 7 günde bir hızlı (antijen) test yaptırmak zorunda olduklarını kaydetti.

Restoran, pastane, cafe ve meyhanelerin paket servisleri, kapalı alanların üçte bir alanı kullanılarak devam edeceğini dile getiren Saner, belirtilen sektörlerde nargile kesinlikle kullanılamayacağını vurguladı.

Bu sektörlerde görev alan kişiler bakanlığın belirleyeceği yerlerde 13 Nisan’dan itibaren her 7 günde bir antijen testlerini yenileyeceğini dile getiren Saner, kahvehane, kafeterya lokallerin dış mekan ve kapalı alanları azami üçte bir kullanılacağını ancak belirtilen sektörlerde oyun oynatılmayacağını ve nargile kullandırılmayacağını kaydetti.

Bet ofislerin taahhütnamelerde belirlenen şekilde faaliyetlere devam edeceklerini ve ofislerin sadece kapalı alanlarının 3’te bir alanını çalıştırabileceklerini ve yiyecek içecek servisinin yapılmayacağını dile getiren Saner, burada çalışanların da  hızlı testlerini 13 Nisan’dan itibaren 7 günde bir yenileyeceğini belirtti.

BİLEKLİK UYGULAMASI BAŞLIYOR

Maliye ve Sağlık Bakanı ile birlikte KKTC’de dünyada ilk kez uygulanacak bileklik uygulaması için protokol imzalandığını dile getiren Saner, bu uygulamanın tanıtımının ise pazartesi sabah 09.30’da yapılacağını duyurdu.

Elektronik bileklik uygulamasıyla başlayacak ev karantinası uygulamasında öncelik Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uyanlara verileceğini belirten Saner, elektronik bileklik uygulamasıyla kriterlerin hem yaşamı kolaylaştıracağını hem de devletin harcamalarında da ciddi bir tasarruf sağlamasına imkan sağlanacağını dile getirdi.

Saner, “Biz hükümet olarak ne kadar tedbir alırsak alalım hangi kuralları uygularsak uygulayalım ne kadar denetim yaparsak yapalım ve cezai müeyyide arzulamıyoruz en önemli görev vatandaşlara düşmektedir” diyerek, artık bu hastalıkla birlikte yaşamayı öğrenmek gerektiğini söyledi.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir