Menü Altı
Menü Altı

Ataoğlu, 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuştu

Ataoğlu, 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuştu

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un düzenlediği 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne konuşmacı olarak katılarak ülke turizmi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu yıl “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” ana teması ile Antalya’da başlayan kongre 2 gün sürecek.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Resort Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada ülkede mevcut yatak kapasitesinin 25 bin seviyelerinde olduğunu, geçtiğimiz yıl 1 milyonu 142 bin turist ve 865 milyon dolarlık bir turizm geliri elde edildiğini söyledi.

Ataoğlu, KKTC’nin her geçen yıl daha da gelişen bir potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirtirken, ülkede 5 yıldızlı otellerin yıllık doluluk oranlarının ortalama yüzde 85 civarında seyrettiğini de ifade etti.
Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın fiyat, kalite ve güvenlik faktörleri bakımından Akdeniz bölgesinde çok uygun bir destinasyona sahip olduğundan da bahsederek, KKTC’ye uygulanan ambargolardan dolayı henüz turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını vurguladı.

Akdeniz bölgesinin dünya turizmindeki payının her geçen yıl arttığına değinen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’a ulaşmak için 4-5 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1.5 milyar insan bulunduğunu ve coğrafik konum bakımından da KKTC’nin avantajlarının fazla olduğunu ifade etti.

Turizm Stratejik Planı çerçevesinde ilk 3 yılda özellikle Bafra Bölgesi ve Girne Bölgesi’nde inşaatı devam eden yatırımlarının sonlandırılması kapsamında 40 bin yatak , 2 milyon turist, 2 milyar dolar gelir hedeflemekte olduklarını söyleyen Ataoğlu, sonraki 5 yıllık stratejik gelişim planında ise yatak kapasitesinin 50 bin hedefi ile en az 3 milyon turist ve 3 milyar dolar bir gelir öngördüklerini belirtti.

Gelişen ve değişen teknolojide artık hemen hemen herkesin kullandığı aklı telefonlar ve buna bağlı olarak gelişen digital medya nedeni ile milyonlara ulaşmanın daha da kolay olduğunu dile getiren Ataoğlu, bakanlık olarak bu alanda reklam ve tanıtım faaliyetlerini daha etkin bir şekilde kullanılması ve tanıtımın yüzde 70’ini digital medya yardımı ile yapmaya başladıklarını vurguladı.

Digital medyanın en büyük avantajının ise ambargolara maruz kalmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımlarını yapmak olduğunu da söyleyen Ataoğlu, gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını yineledi.
Bafra bölgesinin şehir merkezine uzak olması nedeni ile Bakanlık olarak Bafra-Mağusa feribot seferlerinin başlatılması yönünde çalışmalar başlattıklarını anlatan Ataoğlu, turistlerin daha turistik ve daha kolay bir şekilde şehir merkezine seyahat etmelerine olanak yaratma arzusunda olduklarını ifade etti.

Ülkemiz kitle turizmine hitap eden resort turizmin yanı sıra, özel ilgi turizmine hitap eden; eko-agro turizm, su altı, yürüyüş, sağlık, gastronomi, kültür, doğa, spor ve dağcılık gibi alternatif turizm modelleri bakımından da zengin bir ülke olduğunu dile getiren Ataoğlu, “ülkeye gelen turistin ortalama 800 dolar harcadığını düşünürsek, Alternatif turizm modelleri ile bu rakamları daha yukarılara çekme arzusu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir