En Ust

07 Şubat 2025

Menü Altı
Menü Altı

“Yeter artık talimatlarınız, düşün artık bu halkın yakasından!”

“Yeter artık talimatlarınız, düşün artık bu halkın yakasından!”

Otuzdan fazla sendikanın Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası ile Hayat Pahalılığı Alma Hakkı Yasası ile ilgili değişiklik tasarılarına dün olduğu gibi bugün de Meclis önünde eylem düzenleniyor. Eylemde yapılan açıklamada, “Yeter artık talimatlarınız, düşün artık bu halkın yakasından” ifadeleri kullanıldı.

oplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası ile Hayat Pahalılığı Alma Hakkı Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklere karşı dün olduğu gibi bugün de Meclis önünde protesto düzenledi. Sendikalar, hükümete yönelik sert mesajlar vererek, “Yeter artık talimatlarınız, düşün artık bu halkın yakasından!” ifadelerini kullandı.

32 sendika, örgütlü oldukları yerlerde genel grev ilan ederken, Meclis önünde de protestolarını sürdürüyor. Eylemde ilk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, hükümetin halkın taleplerini göz ardı ettiğini ve yasa tasarılarının “talimatla” hazırlandığını savundu. Eylem, hükümete, “Dün verdiğimiz mesajı anlaşılan hükümet algılamadı. Buradayız ve yapmak istediklerinize izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Yasa tasarılarının halkın haklarını tehdit ettiğini belirten sendikalar, bu değişikliklerin geri çekilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. “Yeter artık talimatlarınız, düşün artık bu halkın yakasından” diyerek, protestolarını daha da güçlendireceklerini vurgulayan Selma Eylem, hükümetin sendikaların sesini duyması gerektiğini söyledi.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :