En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

UNDP: “Lefke’de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji için üç önlem uygulamaya konuldu”

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen bir proje kapsamında Lefke’de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji üretimine yönelik üç önlemin uygulamaya konulduğunu açıkladı.

UNDP tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, uygulamaya konulan bu önlemler sürdürülebilirliği teşvik etmeyi, enerji tüketimini azaltmayı ve ada çapında CO2 (karbondioksit) emisyonlarında azalmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.

-Fotovoltaik güneş paneli sistemi kurulacak, temiz, yeşil enerji üretilecek

Birinci önlemin, 300 kWp’lik bir fotovoltaik güneş paneli sisteminin kurulumunun desteklenmesi olduğu belirtilen açıklamada, bu sistemin güneş ışığının gücünü kullanarak yılda yaklaşık 500,000 kWh temiz, yeşil enerji üreteceği ifade edildi.

– Su tedarik sistemi iyileştirilecek. Su teminiyle bağlantılı enerji tüketiminde %30’un üzerinde azalma sağlanacak

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu