Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Gazimağusa’da Kıbrıslı Türklerle buluştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gazimağusa’da bazı Kıbrıslı Türklerle bir araya geldi.
Osman Fazıl Polatpaşa Camii’nin avlusunda dün akşamki iftar programının ardından Güvercinlik köyünde KKTC’li vatandaşlarla buluşan Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve muhabbetini ileterek, “Cumhurbaşkanımız, her an ve her zaman Türkiye’deki her bir sorun için ne kadar vakit ayırıyorsa inanın ki en az o kadar Kıbrıs’taki her olay, her husus için de bir o kadar vakit ayırıyor. Gönlü sizlerle, kalbi sizlerle.” dedi.
Türkiye’nin 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerle çok büyük bir felaket yaşadığını belirten Oktay, “Ne yazık ki 50 binden fazla insanımızı da kaybettik. Ciğerimiz yandı. Acımız gerçekten büyük. Aynı şekilde Kıbrıs’taki gençlerimizi, anne, babaları ve öğretmenlerini kaybettik. 35 canımızı da burada verdik. Dolayısıyla her biri için gerçekten acımız çok büyük. Gidenleri getiremiyoruz, böyle şansımız, gücümüz yok. Allah rahmet eylesin, her birine de yakınlarına da sabırlar nasip eylesin.” diye konuştu.
Oktay, KKTC’nin kendi hakkını egemen bir devlet olarak alacağını ve Kıbrıs’ın zenginliklerini de kendi vatandaşlarının refahını artırmak için kullanacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikada, Türkiye’nin ve KKTC’nin çıkarlarını önceleyen tutumuna karşı çıkan içeride bir muhalefet cephesinin oluştuğunu söyledi.
-“Altılı masa, yedili masaya dönüştü”
Altılı masanın, yedili masaya dönüştüğünü belirten Oktay, muhalefetin vaatlerini eleştirdi.













