
Millî mücadele yılları ve Mutlu Barış Harekâtı sırasında hayatını kaybeden Topçuköylü 9 şehit için Topçuköy Şehitliği’nde dün (22 Temmuz) akşam töre düzenlendi. Saygı duruşu ve saygı atışının yapılmasıyla başlayan şehitlikteki tören, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Şehitlikteki törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Polis Müdür Vekili Rüstem Tunçtaşlı, Topçuköy Muhtarı Yusuf Hacıoğlu, Topçuköy Millî Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği, TMT Mücahitler Derneği, Topçuköy şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, kurum kuruluş temsilcileri katıldı.
TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşasın, ay yıldızlı bayrağımız gururla dalgalansın diye gözlerini bile kırpmadan kahramanca mücadele eden, bu mücadeleler sırasında şehit olan Topçuköy Şehitleri, düzenlenen törenle anıldılar. Elvin Kont ve Elisa Osum isimli çocukların şehitleri anlattığı şiirlerini okudukları Topçuköy Şehitliği’ndeki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı.
TATAR: “TEK İSTEĞİMİZ BARIŞTI, MEHMETÇİK’İN 1974’TE ADAYA GELMESİYLE BARIŞ BAŞLADI”
Bugün bu topraklarda bağımsız, özgür ve hür yaşayabiliyorsak, bu onurlu yaşamı şehitlerimize borçluyuz diyerek vatan savunması sırasında Topçuköy’de hayatını kaybeden şehitleri anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs’ta tek isteklerinin barış olduğunu, barışın da 1974’te Mehmetçik’in Adaya gelmesiyle başladığını söyledi. Barış ile birlikte bu topraklarda huzur başladığını da söyleyen Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türk tarafının bugüne kadar ortaya koyduğu iyi niyetin her zaman reddedildiğini hatırlattı, Kıbrıs’ta federal temelli bir anlaşmanın söz konusu olmadığını bir kez daha ifade etti.
Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü ile Türk askerinin adadaki varlığının kırmızı çizgileri olduğunu ve bunlardan asla taviz vermeyeceklerini de belirten Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitliğe dayalı bir anlaşmadan yana olduklarının da altını çizdi.













