En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

Tatar, “Ortaya koyduğumuz yeni siyaset, gün geçtikçe kök salıyor ve toplum tarafından daha da kabul görüyor” dedi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ortaya koyduğumuz yeni siyaset, gün geçtikçe kök salıyor ve toplum tarafından daha da kabul görüyor” dedi.

Tatar, KKTC’nin 38’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen, “Dünden Bugüne Kıbrıs ve KKTC” başlıklı konferansa katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Tatar konuşmasında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ni Güzelyurt’a kazandıran herkese teşekkür etti ve Güzelyurt’un, KKTC için geçmişten bugüne daima çok büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı olarak göreve gelmesinin ardından ortaya konan yeni siyasetle Kıbrıs’ta artık egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözümün savunulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın da bağımsız, eşit iki devletin antlaşmayı sağlayabileceği yönündeki görüşleri, herkesin malumu olduğunu söyledi.

“FEDERASYON KİSVESİ ALTINDA KIBRIS CUMHURİYETİ’NİN DEVAMI ARZU EDİLİYOR”

Rum tarafının tek yanlı ve hukuksuzca AB’ye alınmasıyla hedeflerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını sağlamak olduğunu belirten Tatar, tek egemenliğin olduğu federasyonun, Kıbrıslı Türkleri azınlığa düşürerek Türkiye’yi adadan uzaklaştıracak büyük bir oyun ve bencil bir siyasetin ürünü olduğunu söyledi.

Tatar, birkaç anayasa değişikliğiyle federasyon kisvesi altında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamının Rum tarafınca arzu edildiğini ve federasyonla empoze edilmeye çalışılanın, Rum tarafının AB üzerinden Yunanistan’a bağlanmak olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu