Tatar, Anayasa Mahkemesi’nin belediyelerle ilgili kararını değerlendirdi

Tatar, Anayasa Mahkemesi’nin belediyelerle ilgili kararını değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, belediyelerin daha etkin, hızlı ve kaliteli hizmet verebilmesinin yolunun açıldığını, yapısal sorunların çözümü konusunda en büyük adımın atıldığını kaydetti.
Belediyelerin günün koşullarına ve halkın beklentisine cevap verebilmesinin ortak hedef olması gerektiğini vurgulayan Tatar, Anayasa Mahkemesi’nin 25 Aralık’taki seçime 18 belediyeyle gidilmesi kararını değerlendirdi.
Tatar, kararının Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını dileyerek, yasanın hazırlanmasına katkı koyan milletvekillerine ve bürokratlara teşekkür etti.
-“Anayasa Mahkemesi, doğru bir karar üretmiştir”
Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklaması şöyle:
“Anayasa Mahkemesi, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin Ana Muhalefet CTP tarafından açtığı davayı karara bağlayarak 25 Aralık’ta 18 belediyeyle seçime gidilmesi yönünde karar üretmiştir.













