En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

Sucuoğlu: Belirlenen, yılın son asgari ücreti değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, dün belirlenen asgari ücretin bu yılın son asgari ücreti olmadığını, süreç içerisinde sektörel gelişmelerin takip edileceğini, eğer gerekli görülürse, yıl ortası ve sonunda bir kez daha artırılabileceğini söyledi.

Bakan Sucuoğlu, “Daha önceki birçok yıl gibi asgari ücret senede bir defa belirlenmeyecek. Ekonomik durum, sektörel gelişme ve dövizin durumuna göre ikinci ve üçüncü defa asgari ücret tespiti yapılabilecek” dedi.

Sucuoğlu, 1975’ten bu yana yürürlükte olan Asgari Ücret Yasası’nda gerekli değişikliklerin yapılması veya yeniden bir yasa hazırlanması için de çalışmaların devam ettiğini, bir sonraki asgari ücret tespitine kadar çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu