En Ust

10 Şubat 2025

Menü Altı
Menü Altı

Sait Güven için Meclis bahçesinde tören düzenlendi

Sait Güven için Meclis bahçesinde tören düzenlendi

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar, milletvekilleri, Sait Güven’in ailesi, dernek temsilcileri ve bazı eski bürokratlar katıldı.

 

Saygı duruşuyla başlayan anma töreni, merhum Sait Güven’in özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

 

Törende, aile adına Sait Güven’in torunu Can Kaptan, Cumhuriyet Meclisi Başkan Ziya Öztürkler ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar birer konuşma yaptı.

 

-Tatar

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, Sait Güven’in mütevazı ve halkçı kişiliğiyle tanındığını belirtti.

 

Güven’in Limasol doğumlu olduğunu, Limasol’da mücadelesini sürdürdüğünü dile getiren Tatar, diş hekimliği yaptıktan sonra Girne’de UBP’den Milletvekili seçilmesinin ardından Meclis’in çatısı altında Meclis Başkan Yardımcılığı yapmış mütevazı ve halkçı kişiliğiyle milletine ve halkına hizmet eden değerli bir insan olduğunu belirtti.

 

Tatar, “Limasol’da başlayan mücadelesini hayatının her alanında sürdürmüş, milletvekili ve meclis başkan yardımcılığı görevleriyle halkına hizmet etmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki katkıları her zaman hatırlanacaktır. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum ailesine ve sevenlerle sabırlar diyorum mekânı cennet olsun ruhu şad olsun.” dedi.

 

-Öztürkler

 

Meclis Başkanı Ziya Öztürkler Sait Güven’i, duruşu, dürüstlüğü, hizmet aşkı ve çalışkanlığı ile tanınan bir devlet adamı olarak tanımladı.

 

Öztürkler, “O, iyi bir baba, başarılı bir diş doktoru ve her şeyden önce iyi bir insandı. Kendisi Kıbrıs Türk halkına ve meclisimize birçok alanda hizmet etmiştir. Bıraktığı miras, bizler için yol gösterici olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :