En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

Rogers: ‘CTP ile birlikte yürüyebilir miyiz?, Artık değerlendiriyoruz’

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Genç TV’de Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtlarken, siyasi geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rogers, şu ana kadar kesinleşmiş bir karar olmadığını söyledi ancak Cumhuriyetçi Türk Partisi ile uyumlu çalıştıklarını ve birlikte yol yürüyüp yürüyemeyeceklerini değerlendirdiklerini ifade etti.

Rogers, yaklaşık 4 yıldır bağımsız milletvekili olarak siyaset yaptığını hatırlatarak, ülkede bağımsız aday olmanın teknik olarak mümkün olsa da pratikte seçim kazanmanın zor olduğunu belirtti. Bu nedenle yeni dönemde bir partiyle birlikte hareket etmenin doğal olarak gündeme geldiğini söyledi.

“Kesinleşen bir şey yok”

Jale Refik Rogers, siyasi yaşamına nerede devam edeceği yönündeki soruya, henüz kesinleşmiş bir karar bulunmadığı yanıtını verdi. Bunun bir istişare süreci olduğunu kaydeden Rogers, kesinleşmeyen bir konuyla ilgili net açıklama yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

“Hükümetteki partilerle ortak yönüm olduğunu düşünmüyorum”

Rogers, mevcut hükümeti oluşturan partilerle değerlerinin uyuşmadığını da açık şekilde ifade etti. Bu nedenle hükümette yer alan herhangi bir partiyle birlikte yol yürümesinin mümkün olmadığını söyledi.

“CTP vekilleriyle Meclis’te uyumlu şekilde çalışıyoruz”

Bağımsız milletvekili Rogers, Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleriyle Meclis’te uyumlu bir çalışma ilişkisi bulunduğunu söyledi. Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de CTP ve TDP ile birlikte toplumsal muhalefet ruhu oluşturduklarını belirten Rogers, bunun halk tarafından da olumlu karşılandığını ifade etti.

“Siyaseti hep bir şeyleri düzeltmek için araç olarak gördüm”

Rogers, siyasete bakışını da anlatarak, milletvekilliğini hiçbir zaman başlı başına bir hedef ya da meslek olarak görmediğini söyledi. Sağlık alanındaki deneyimlerinden yola çıkarak siyasete girdiğini belirten Rogers, ancak katkı koyabileceği, üretebileceği ve ekip çalışması yapabileceği bir ortam oluşursa siyasete devam etmek istediğini vurguladı.

“Çok uzun bir zamana yaymadan karar vermek gerekir”

Seçim takviminin artık çok uzak olmadığını kaydeden Rogers, siyasi geleceğiyle ilgili kararın çok uzun süre ertelenmemesi gerektiğini söyledi. Hangi partiyle yürünecekse, o partinin üyeleri ve tabanıyla da temas kurulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

KAYNAK HABER KIBRIS

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu