Prostat Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Cumhuriyet Meclisi’nde tarama testi yapıldı

“Prostat Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi’nde, “Prostat Kanseri Tarama (PSA)” testi yapıldı.
Meclisten verilen bilgiye göre, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin düzenlediği etkinliğe milletvekilleri ile Meclis personeli katıldı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, burada yaptığı konuşmada, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne teşekkür etti ve derneğin toplumda üstlendiği önemli görevleri vurguladı.
Öztürkler, “Kanser Hastalarına Yardım Derneği, birçok insanın sağlığına kavuşması için inanılmaz yardımlarda bulundu ve kanserle mücadelede büyük çabalar sarf etti. Hem Meclisimizin hem de toplumun kendilerine teşekkür borcu vardır” diye konuştu.
Mart ayının prostat kanseri farkındalık ayı olarak belirlendiğini belirten Öztürkler, Meclis’te bu farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.














