Oğuz, Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Mustafa Erk ve beraberindeki heyeti kabul etti

Oğuz, Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Mustafa Erk ve beraberindeki heyeti kabul etti
Oğuz, Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Mustafa Erk ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Veteriner Hekimler Birliği, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette, veterinerlerin sorunlarının yanı sıra et ithaline karşı olduklarına görüş de belirtildi.
Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Mustafa Erk, yeni seçilen yönetim ile birlikte ilk ziyaretlerini geleneği bozmayarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Erk, Veteriner Hekimler Birliği’ne kayıtlı 269 üyeleri olduğunu belirterek, büyük bir sivil toplum örgütü olma yolunda ilerlediklerini kaydetti. Erk, ülkede sağlıklı et, süt ve hayvansal üretim tüketilmesi adına veteriner hekimlerin yoğun gayret sarf ettiğini belirtti. mesleğin geleceği ile ilgili bakanlıkla istişare etmeye hazır olduklarını dile getiren Erk, geçmiş yıllarda tarım ve hayvancılıkla ilgili kendisinin de içinde yer aldığı Tarım Bakanlığından bir heyetle dana ve kuzu ölümleri ile ilgili yaklaşık 20 milyon dolar bedelinde bir rapor hazırlandığını fakat bunun bir ülke politikası olarak hayata geçemediğini söyledi. En zor bakanlıklardan birinin de Tarım Bakanlığı olduğunun altını çizen Erk, bakanlığın ilgili bir çok sivil toplum örgütü olduğunu ve bunların da her birinin ayrı sorunlarının olduğunu söyledi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın tarım ve hayvancılık sektöründe çok ciddi politikalar güdülmesi gerektiğini ve bu politikaların ülke politikası haline dönüştürülmesi gerektiğini savundu.













