Meral Akıncı ‘Sıfır Atık’la İlgili Ulusal Girişimler Neden Önemli?’ etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde BM Genel Merkezi’nde düzenlenen “Sürdürülebilir Atık ve Kaynak Yönetiminde Problemler ve Çözümler: Sıfır Atık’la İlgili Ulusal Girişimler Neden Önemli” başlıklı etkinliğe katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğince düzenlenen etkinlikte Bulgaristan, Letonya, Sırbistan, Tayland, Honduras, Somali, Haiti, Antigua ve Barbuda, Kiribati ülkelerinin de aralarında bulunduğu lider eşleri ile BM ve UN-Habitat’tan ilgililer yer aldı.
Türkiye’de ulusal çapta sürdürülen “Sıfır Atık” hareketine önderlik eden Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 2017’den bu yana sürdürülen Türkiye’nin “Sıfır Atık” projesini paylaştı. Erdoğan ayrıca global düzeyde iklim değişikliği ve çevre sorunlarında ulusal girişimlerin neden önemli olduğu konusuna dikkat çekti.













