En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

Kuir Kıbrıs Derneği: Seks işçiliğinin tabu haline getirilmesi, insan haklarına erişimde engel

Kuir Kıbrıs Derneği, seks işçiliğinin toplumsal tabu haline getirilmesi ve yasaların önyargı temelli sınırlandırmalar nedeniyle çalışanların güvenlik, sağlık, barınma ve sosyal hayata katılım gibi birçok temel insan haklarına erişimi önünde engel oluşturduğunu savundu.

Dernekten 3 Mart Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, hak temelli bakış açısının önemi vurgulanarak, Kuzey Kıbrıs’ta seks işçiliği üzerine politikalar ve söylemler üretilirken bunların kapsayıcı olmaması ve sadece gece kulüpleri üzerinden yapılmasının LGBTİ+ seks işçilerinin görmezden gelinmesine ve haklarına erişiminin gasp edilmesine sebep olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Seks işçiliği tüm iş alanlarında olduğu gibi sömürüye açık olabilmektedir. Biz insan hakları savunucuları olarak, görevimizin toplum içerisinde yaşayan herkesin haklarına erişebilmesi ve sömürüye açık alanların giderilmesi olduğunun farkındayız.” denildi.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu