
Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Başbakan Ersin Tatar başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.
Toplantıda alınan kararları Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Hükümet Sözcüsü Kudret Özersay açıkladı.
Özersay, bakanlar kurulunun maske kullanımıyla ilgili yeni kararlar ürettiğini ifade ederek, sokağa çıkma yasağına ek olarak cuma gününden itibaren sokağa sadece maske ile çıkılması kararı aldıklarını söyledi.
Süpermarket kasap eczane banka ve benzeri yerlere izinli çıkanların artık maske takmak zorunda olacaklarını ifade eden Özersay, herkesin buna uyması gerektiğini kaydetti.
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ Özersay, hali hazırda işsizlik ödeneği alan vatandaşların durumunu da bugün görüştüklerini ve bu ödeneğin aynı şekilde devam edeceğini ancak salgın dönemi ile sınırlı olmak üzere sadece geçici olarak bu dönemde işsizlik ödeneğinin bin 500 TL’lik katkı ile eşitleneceğini ve bu konuda Çalışma bakanlığının yapacağı çalışmayı kendileriyle paylaşacağını söyledi.
SAKTÖRLERİN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMA
Kudret Özersay, hangi sektörlerin hangi şartlar yerine getirilerek açılabileceğinin de ele alındığını ifade ederek, sağlık çalışma ve ekonomi bakanlıklarının cuma günü bir toplantı daha yapacağını ve hangi sektörlerin mayıs başından önce olmadan hangi şartlarla açılabileceğinin değerlendirileceğini kaydetti.














