
İngiltere’de Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8’e yükseldi. Sağlık yetkilileri ailelere ‘dikkatli olun’ uyarısında bulunurken, doktorlara en küçük şüphede antibiyotik tedavisine başlayın talimatı gönderildi.İngiltere’nin Hampshire bölgesinde ilkokula giden bir çocuğun Strep A enfeksiyonuna yeni düşmesiyle toplam ölü sayısı 8’e yükseldi.
İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı (UKHSA), ülkede Eylül ayından bu yana 7 çocuğun Strep A enfeksiyonu nedeniyle öldüğünü duyurmuştu.
6 TANESİ 10 YAŞIN ALTINDA, BİRİ 12 YAŞINDA
Bu çocuklardan altı tanesi 10 yaşın altında, biri ise 12 yaşında. Hampshire bölgesinde hayatını kaybeden son kurbanın yaşı henüz bilinmiyor.
Şimdiye kadarki ölümlerin 7’si İngiltere’de, birisi Galler bölgesinde gerçekleşti. İskoçya’da bugüne kadar sekiz ağır Strep A vakası görüldü, ancak buna bağlı ölüm yaşanmadı.