
Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, bir hafta öncesine kadar kuraklık ile ilgili haberler yapıldığını ancak yağan ilk yağmur ile de sel baskını haberleri geldiğini söyleyerek, “Bu coğrafyanın en büyük sorunu iklim krizi” dedi.
Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu coğrafyanın en büyük sorununun ‘iklim krizi’ olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.
Sarpten, bir hafta öncesine kadar kuraklık ile ilgili haberler yapıldığını ve göletlerin kuruduğunun tespit edildiğini söyledi.
“YAĞAN İLK YAĞMURLAR İLE SEL BASKINI HABERLERİ GELİYOR, BU COĞRAFYANIN EN BÜYÜK SORUNU İKLİM KRİZİ”
“Bir hafta sonra yağan ilk yağmurlar ile sel baskını haberleri geliyorsa bu coğrafyanın en büyük sorununun iklim krizi olduğunu kabul etmeliyiz” diyen Sarpten, bu sorunun kabul edilmesi ve tedbirler alınmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.
Sarpten, iklim krizinin kabul edilmemesi ve iklim krizi karşısında herhangi bir önlem alınmaması halinde çok ağır bedeller ödeneceğinin altını çizdi.













