
Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın önceki gün yaptığı açıklamada sarf ettiği, “Otur Arap, kalk Arap” ifadesini kınadığını, Arapların da insan olduğunu vurguladı.
Kıbrıspostasına göre TGRT Haber’e bağlanan Başbakan Tatar, Güney Kıbrıs ile yakın gelecekte bir anlaşma görünmediğine işaret ederek, “Türkiye ile anlaşma içerisinde olarak hakkımızı almak en doğrusu. Bu kararlı adımları net ve kararlı politikasını selamlıyoruz” dedi.
Maraş’ın KKTC sınırları içerisinde olduğunu anımsatan Başbakan, “Sayın Akıncı çok yanlış yapıyor. Son derece sorumsuzluktur. Benim söylediğimde kimse anlamamıştı. Bu ülkede sol kesimde Kıbrıslılığı savunan kendilerine göre milliyetçiliğin bir noktada anlam ifade etmediğini gibi söylemlere yapanları yanına çekmeye çalışıyor” dedi.
Başbakan Tatar, açıklamalarının bazı bölümlerinde şunlara dikkat çekti:
“Hiç yakışık almadı kim hazırladığıysa oldukça yanlış yaptı özellikle Türkiye ile ilgiliyse oldukça yanlış oldu. Halkı kutuplaştırma amacına yapılmıştır. Kınıyoruz.
Bunu yapmamalıyız. Türkiye ile bağlarımızı güçlendirmek adına ekonomimizi güçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu şekilde bizi geren açıklamalara hiç gerek yoktur. Kınıyorum. Akıncı, halkı bize karşı kışkırtıyor”















