Menü Altı
Menü Altı

“2019 bütçesi sektörün yaralarına merhem olamaz”

“2019 bütçesi sektörün yaralarına merhem olamaz”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 2019 yılı için Tarım Bakanlığı ile masaya oturduklarını ancak küçükbaşta Doğrudan Gelir Desteği, büyükbaşta süt teşvikiyle ilgili düzenlemeden memnun olmadıklarını, bu nedenle toplantıyı terk ettiklerini duyurdu.
Naimoğulları, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın 2019 bütçesinin sektörün yaralarına merhem olamayacağını savundu.
Bakanlığın geçen yıl 150 milyon TL olan bütçesinin bu yıl 160 milyon TL olarak açıklandığını söyleyen Naimoğulları, “Bakanlığın bütçesi, döviz de dikkate alındığında yüzde 25 küçüldü. Sektörün bütçedeki payı yüzde 3,5- 4’ten yüzde 2,2’lere geriledi” şeklinde konuştu.
Tarım Bakanlığı’ndaki görüşmeyle ilgili konuşan Naimoğulları, Şahali’nin 1 ile 50 arasında hayvanı olan üreticilere destek verilmeyeceğini açıkladığını savunarak şunu ekledi:
“Bu, yaklaşık 2 bin hayvancıyı, 45 bin de hayvanı sistemden çıkarmak, küçükbaş hayvancıya destek kaleminden 4,5 milyon TL azaltmak demektir. Bu doğru bir anlayış değil. Bunu asla kabul edemeyiz. Bunun bir geçiş süresi olması, sayının daha da aşağıya çekilmesi gerekir.”
Söz konusu toplantıda, 1 litre ile 50 litre arasında inek sütüne teşvik verilmeyeceğinin de aktarıldığını savunan Naimoğulları, “Bunun için de bir süre verilmesi gerekir. Kırsalda, 3-5 ineği olan ve bununla geçimini sağlayan insanlar var” dedi

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir