Menü Altı
Menü Altı

2018 Hanehalkı İşgücü Anketi 5 Kasım’da başlıyor

2018 Hanehalkı İşgücü Anketi 5 Kasım’da başlıyor

2018 Hanehalkı işgücü anketi 5-18 Kasım’da yapılıyor.

90 anketörün görev alacağı anket 6 ilçede 4032 hanede gerçekleştirilecek. 18 Kasım’a kadar sürecek anket ile ülkedeki işgücü durumunun tespit edilmesi hedefleniyor.

Devlet Planlama Örgütü Müsteşarlığı bugün ankette görev alacak anketörleri Dışişleri Bakanlığı Konferans salonunda ağırlayarak, hem soru kağıtlarını dağıttı, hem de bilgilendirdi.
Bilgilendirme öncesi konuşan DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, hanehalkı işgücü araştırmasının sonuçlarının ülke ve halka hayırlı olması temennisinde bulunarak , anket hakkında bilgi verdi.
Muhtaroğlu 2018 Hane halkı işgücü ve işsizlik araştırması’nın 6 ilçede 4032 hanede gerçekleştirileceğini ifade ederek, amaçlarının 15-21 Ekim tarihleri arasında işgücü durumunu tespit etmek olduğunu kaydetti.

Muhtaroğlu “ bu araştırma çerçevesinde ülkemizde hem istihdam edilenlerle hem de işsizlerin temel özelliklerine ilişkin bilgiler tespit edilecektir. 4032 hane ile çalışacağız ve bu çalışma esnasında da ülkemizin çeşitli kurumlarından katılan 90 anketör katkı koyacaktır” dedi
Muhtaroğlu DPÖ tarafından eğitim verilen 90 anketörün Lefkoşa’da 1152, Girne’de 912, Gazimağusa’da 864, Güzelyurt’ta 384, Lefke’de 336 ve İskele’de 384 haneyi ziyaret edeceğini ifade ederek, seçilen hanelerin tamamen tesadüf oalrak seçildiğini vurguladı.
Anketörlerden ciddi bir çalışma beklediklerini dile getiren DPÖ müsteşarı, “Anketin başarısı size bağlı” dedi.

Muhtaroğlu’nun konuşmasının ardından DPÖ personellerinden Mustafa Topal ve Yılmaz Altunterim anketörlere bilgi verdi, dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyarıda bulundu.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir