Menü Altı
Menü Altı

Savaşan: Polemik yapılmaya çalışılmakta

Savaşan: Polemik yapılmaya çalışılmakta

Başbakanlık Bilim Kurulu Koordinatörü Dr. Ahmet Savaşan çeşitli basın yayın ve sosyal medya hesaplarında Başbakanlık Bilim Kurulu’nun işleyişi ve üyeleri ile ilgili polemik yaratılmaya çalışılmakta olduğunu belirterek, kamuoyunun doğru bilgilenmesi amacı ile yazılı açıklamada bulundu.

Savaşan, “Salgın sürecinde hükümet kararlarına bilimsel yönlendiricilik yapması amacıyla oluşturulan Başbakanlık Bilim Kurulu’nun kimlerden oluştuğu ve nasıl çalıştığı ile ilgili polemik yapılmaya çalışılmaktadır” dedi.

İşte Savaşan’ın açıklaması;

Başbakanlık Bilim Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren ve bünyesinde Tıp Fakültesi veya Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunan veya kadrosunda ilgili konuda uzman barındıran Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Uluslararası Alasia Üniversitesi’nden; Prof. Dr. Ali Ünyayar (Mikrobiyoloji-Bioteknoloji), Prof. Dr. Banu Elçin Yoldaşcan (Halk Sağlığı), Prof. Dr. Finn Rasmussen (Göğüs Hastalıkları), Prof. Dr. Fisun Yıldız (Göğüs Hastalıkları), Prof. Dr. Hüseyin Kaya Süer (Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji), Prof. Dr. Refik Mas (İç Hastalıkları ve Geriyatri), Prof. Dr. Nedime Serakıncı (Tıbbi Biyoloji ve Genetik), Prof. Dr. Songül Vaizoğlu (Halk Sağlığı), Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ (Tıbbi Mikrobiyoloji – Viroloji), Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyer (Tıbbi ve Klinik Mikrobiyoloji), Yrd. Doç. Dr. Emine Ünal Evren (Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji), Yrd. Doç. Dr. Hakan Evren (Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji),Yrd. Doç. Dr. Mehmet İlktaç (Tıbbi ve Klinik Mikrobiyoloji), Yrd. Doç. Dr. Özge Türkeri (Tıbbi Biyokimya) ve Yrd. Doç. Dr. Tevhide Ziver’den (Tıbbi ve Klinik Mikrobiyoloji) oluşmaktadır.

Başbakanın daveti ve söz konusu üniversitelerin görevlendirmesi ile oluşturulan ve koordinasyonu tarafımdan yapılan kurulda ayrıca Farmakoloji Profesörü Dr. İbrahim Benter ile Moleküler Genetik uzmanı, Milletvekili Dr. Jale Refik Rogers da görev yapmaktadır.

Kuruldaki değerlendirmeler ise tutanak ile saptanmakta, kararlar yazılı hale getirildikten sonra kurul üyelerinin imzasına sunulmaktadır. İmzalar ıslak imza veya salgın döneminde pek çok toplantının da yapıldığı gibi dijital ortamda alınmakta ve kararlar bu aşamadan sonra Başbakan’a yazılı olarak sunulmaktadır.’

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir