En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

Veteriner Dairesi, 32 tesiste denetim gerçekleştirerek 17 ithal ürünü analize gönderdi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi, Ağustos ayında, 32 tesiste denetim gerçekleştirdi, 17 ithal ürün numunesini analize gönderdi.

Veteriner Dairesi, 32 tesiste denetim gerçekleştirerek 17 ithal ürünü analize gönderdi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi Müdürlüğü, Ağustos ayı boyunca iç piyasada hijyen denetimlerini ve ithalat kontrollerini sürdürdü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, hijyen denetimleri kapsamında; 8 büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliği, 4 süt ürünü işletmesi, 6 et işleme tesisi, 3 yumurta paketleme işletmesi, 2 kanatlı çiftliği, 2 bal paketleme işletmesi ve 7 kesimhanede denetim yapıldı.

Çiğ sütlerin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla 8 çiftlikten çiğ süt numunesi, 3 süt ürünü işletmesinden ise ürün numunesi alındı.

Rutin ithalat muayeneleri çerçevesinde de 1 su ürünü, 5 et ürünü, 2 kanatlı eti ürünü, 3 süt ürünü, 4 köpek maması, 1 kompozit ürün ve 1 kanatlı eti ürününden olmak üzere toplam 17 numune analize gönderildi.

Veteriner Dairesi, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda arzını sağlamak amacıyla denetimlerini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu