En Ust
Menü Altı
Menü Altı
İç HaberlerManşetSon Dakika

Soyer “örtülü ödenek” tartışmalarına açıklık getirdi

Eski Başbakanlardan ve deneyimli politikacılardan Ferdi Sabit Soyer, 2018 bütçesinde Başbakanlık ve bakanlıkların bütçelerine konulan 500 bin TL’lik ödeneklerin örtülü ödenek değil, Sayıştay denetimine açık, Maliye Bakanlığı belgelerinde yer alan “hane halkını destekleme kalemi” olduğunu belirtti.

Soyer, bütçe görüşmeleri sürerken gerek komitedeki toplantılarda gerekse kamuoyunda tartışılan ve Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’ndan da açıklamalar gelen “hane halkına yardım kalemi” konusunda Twitter hesabından açıklama yaptı.

Soyer şunları yazdı:

“2018 Bütçesinde Başbakan ve diğer bakanlıklara konan 500 bin TL örtülü ödenek değildir. Hane halkını destekleme kalemidir. Sayıştay denetimine açık ve Maliye belgelerinde yer alır. Doğru, yasal, idari soruşturmaya tabidir yani örtülü ödenek değildir. Bunu örtülü diye tanıtmak doğru değildir.”

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu