En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

“Savaş karşıtı bireylerin yargılanmaları hususunda tepkili ve tedirginiz”

Örgüt’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kurulduğu tarihten itibaren, demokrasi, özgürlük ve eşitlik ilkelerini benimseyen ve bu bağlamda bugüne kadar mücadele vermiş olan örgütün bireyleri ve gençleri olan bizler, son günlerde gündeme gelen savaş karşıtı bireylerin yargılanmaları hususunda tepkili ve tedirgin olduğumuzu belirtmek isteriz.

Hak ve özgürlüklerin demokratik toplumların temelini oluşturduğuna inanan biz CTP Gençlik Örgütü, vicdani ret hakkının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin öngördüğü şekilde yasalaşarak, buna bağlı mekanizmaların kurulması gerektiğine inanmaktayız. Hiç kimsenin politik veya dini görüşünden ötürü aleyhine dava getirilmediği veya hapse girme tehdidiyle karşı karşıya kalmadığı bir gelecek öngörmekteyiz. Bu bağlamda savaş karşıtı bireylerin zorla silah altına alınmaları veya askeri hizmette bulunmalarını sağlamak kabul edilebilir bir anlayış değildir.

Savaşa ve şiddete karşı barış ve uzlaşı kültürünün önemini vurgular, savaş karşıtı bireylerle aynı safta olduğumuzu belirtiriz.

Bu duygu ve düşüncelerle hükümetimizin programında yer alan Vicdani Ret Hakkı’nın uygulanabilir hale getirilmesinin talepçisi ve takipçisiyiz.”

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu