
Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya başkanlığındaki heyet KKTC’de temaslarda bulunuyor.
YYK Başkanı İlkay Diren’in eşlik ettiği konuk heyet bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi.
Akıncı’nın kabulünde basına açıklama yapılmazken Meclis Başkanı Sibel Siber, radyo, televizyon ve yayıncılığın geçmişten bugüne önemini hiç kaybetmediğini ifade ederek, bu araçların sadece haberleşmeye değil, halkın sosyal yaşamına da katkı sağladığını söyledi.
Siber, “Etik kurallar çerçevesinde yapılabileceğin en iyisini yapmanız, ortak gruplarda çalışmanız bu alana fayda sağlar” dedi.
RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, KKTC’ye RTÜK üyeleri ve bürokratlarıyla geldiklerini ifade ederek, Yayın Yüksek Kurulu yetkilileri ve üyeleriyle toplantı yaptıklarını söyledi.
Protokol gereği yılda bir kez Ankara’da ve Kıbrıs’ta toplantılar yaptıklarını da anımsatan İlhan Yerlikaya, toplantılarda iletişimdeki ortak sorunların konuşulduğunu kaydetti.
İlhan Yerlikaya, bu ziyarette RTÜK ile YYK arasındaki protokolün güncellendiğini de söyledi.
Teknolojinin sürekli yenilendiğini belirten Yerlikaya, “İletişimdeki tecrübe ve birikimlerimizin bir havuzda toplanmasının ve birlikte kullanılmasının faydalı olacağına inanıyoruz. İki kurum arasındaki diyalog sürecek” şeklinde konuştu.