En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

Maviş: Sendikalara gözdağı vermek adına pedagojik gerekleri hiçe sayan karar!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak MavişEğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun yaklaşımını çocukları cezalandırma noktasına taşımıştır” ifadelerini kullanarak, son 51 yıl her Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve okulların altyapı eksiklikleri nedeniyle öğleden sonra etkinlikler sonlandırılırken, bu yıl sonlandırılmayacağını belirtti

Maviş: Sendikalara gözdağı vermek adına pedagojik gerekleri hiçe sayan karar!

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, “Son 51 yıl her mayıs ayında artan sıcaklıklar ve okulların altyapı eksiklikleri nedeniyle öğleden sonra etkinlikleri sonlandırılırken, bu yıl Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu sendikalara düşmanca yaklaşımını çocukları cezalandırma noktasına taşımıştır” ifadesini kullandı.

Sıcak havanın özellikle açık alan etkinliklerinde çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirten Maviş, pedagojik kaygılarla yıllardır sürdürülen bu uygulamanın göz ardı edilmesinin bilimsel ve insani olmadığını vurguladı.

Açıklamada, “Sendikalara gözdağı vermek adına pedagojik gerekleri hiçe sayan bu karar, eğitimin niteliğini ve öğrencilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Eğitim Bakanlığı’nın intikamcı tavrı kabul edilemez” denildi.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu