
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan,düzenlediği basın toplantısında soruları da yanıtladı.
Yollar konusundaki soruları da yanıtlayan, Lefkoşa-Girne yolundaki tüm işlemlerin içinde bulunulan haftanın sonu itibarıyla biteceğini kaydeden Bakan Atakan, “Oraya öyle bir alt yapı yapıldı ki bir benzeri KKTC’de şu an yok” dedi.
“Artık toplum olarak buna hazır olmak zorundayız. Her şeyden şikayet ediyoruz. Düzeltilmesi konusunda bir adım atıldığında yine şikayet ediyoruz ama öyle bir lüksümüz yok. Bir şeylerin sağlıklı, güvenli ve uzun süreli olması önemli” şeklinde konuşan Atakan, şunları ekledi:
“ÜLKE, 2019 İKİNCİ YARISINA KADAR KARAYOLLARI BAĞLAMINDA ŞANTİYEYE DÖNECEK”
“2019’un ikinci yarısına kadar ülke karayolları bağlamında bir şantiyeye dönecek. Kavşakların birçoğunu yeniden elleyeceğiz. Lefkoşa-Mağusa yolunu, Mesarya’da, Karpaz’da, batıda, doğuda, birçok yolu yeniden elleyeceğiz. Bu ellemeler, bugüne kadar yapıldığı gibi ‘bir yeri keselim, oraya asfaltçık dökelim, yolu da boyayalım da bu iş bitsin’ şeklinde olmayacak. 2019’un ikinci yarısına kadar bir şantiyenin içinde yaşamaya bugün itibarıyla alışmak durumundayız. Bu kısa süreli çekeceğimiz cefanın sonu daha uzun süreli bir sefa olacak. Ciddi anlamda da güvenli bir alt yapıya kavuşmuş olacağız.”
Kaynak:TAK