En Ust
Menü Altı
Menü Altı
İç HaberlerManşetSon Dakika

Kan Bankası 2017’de 12 bin 414 ünite kan topladı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Kan Bankası, geride bıraktığımız 2017’de 12 bin 414 ünite kan toplarken, hastalara 11 bin 303 ünite kan verdi.

Hastane Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı’nın açıklamasına göre, kan temininde 6 bin 34 ünite ile Lefkoşa başı çekerken, 2453 ünite ile düzenlenen sivil kampanyalar ikinci, Mağusa ise 552 ünite ile üçüncü temin yerimiz oldu. Bunları sırası ile 496 üniteyle Girne, 6 üniteyle Güzelyurt takip etti.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensupları 2 bin 873 ünite, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensupları 165 ünite kan bağışladı.

Kan verilen yerlerde ise ilk sırayı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi 5 bin 877 üniteyle aldı.

Girne Akçiçek Hastanesi’ne 511, Mağusa Devlet Hastanesi’ne 295 ünite, Cengiz Topel Hastanesi’ne 160 ünite kan verildi.

Thalassaeamia Merkezi’ndeki hastalara ise toplam 3 bin 380 ünite kan sağlandı.

2017’de Kan Bankası’nın özel hastanelere verdiği kan miktarları şöyle:

“Kolan Hastanesi’ne 439, YDÜ Hastanesi’ne 176,  Etik Hastanesi’ne 90, Life Hospital’e 76, Tunççevik Hastanesi’ne 84, Kamiloğlu Hastanesi’ne 64, Mağusa Tıp Merkezi’ne 37, Mağusa Yaşam Hastanesi’ne 21 ve toplam 15 özel kliniğe  76 ünite.”

Açıklamaya göre 2017 yılı boyunca en çok kan 1152 ünite ile mayıs ayında temin edilirken, en az kan sağlanan ay 837 ünite ile kanla temmuz ayı oldu.

Yıl boyunca en çok toplanan kan 5 bin 78 ünite ile A Rh+  kan grubu olurken 117 üniteyle en az  AB Rh – grubundan kan temin edildi.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu