En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Dış HaberlerGenelManşetSon Dakika

İspanya’da taksiciler grevde

İspanya’da taksicilerin grevi devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren Uber ve Cabify araçlarının sayısının sınırlandırılmasını isteyen taksicilerin Barselona’da çarşamba başlattığı grev, yayılarak devam ediyor.

ülkenin bir çok bölgesinden çok sayıda taksi sürücüsü Barselona’da toplanmaya devam ediyor.

Her 30 taksiye bir Uber veya Cabify şeklinde belirlenen oranın korunmasını talep eden taksicilere, başkent Madrid’deki meslektaşlarından da destek geldi.

Madrid’deki taksiciler, sabah greve gitme kararı aldı.

Madrid Profesyonel Taksi Sürücüleri Federasyonu Başkanı Julio Sanz, taksicilerin “kendi inisiyatifleriyle” çalışmama kararı aldıklarını, Barajas Havaalanı ve Atocha Tren İstasyonu’ndan çekildikleri söyledi.

Buna karşın bazı taksicilerin, engelliler, hamileler, bebekli aileler ve acil durumlar için sınırlı hizmet vermeyi sürdürdüğü kaydedildi. Sanz, greve ilişkin “Şu anda Madrid’de taksi yok.” dedi.

Çarşamba günü Barselona’da taksiciler, Uber ve Cabify araç ve sürücülerine saldırmış, yaralanan 2 sürücü hastaneye kaldırılmıştı. Bunun üzerine Uber ve Cabify, Barselona’daki hizmetlerini geçici olarak askıya almıştı.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu