En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Dış HaberlerGenelİç HaberlerKıbrısManşet

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Guterres’e mektup gönderdi

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e verilmek üzere Diagne’ye mektup takdim etti.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Khassim Diagne’yi kabulünde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e verilmek üzere mektup takdim etti.

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Guterres’in 27 Ekim 2025 tarihli tebrik mektubuna cevaben yazdığı mektupta, “Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik süregelen kişisel ilginiz ve katkılarınızdan dolayı duyduğum memnuniyet ve minnettarlığımı ifade etmek isterim” dedi.
Kıbrıs’ta adil, yaşayabilir ve kalıcı bir çözüme ulaşmak amacıyla Guterres ile yakinen ve kararlılıkla çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini yazan Erhürman, “Böyle bir çözümün bölgemize de olumlu etkileri olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu