
Çatalköy–Esentepe Belediyesi, Çatalköy–Girne yolunun mevcut durumuna ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, yerel yönetim olarak halka yüksek standartlarda hizmet sunmak için yoğun bir şekilde çalışıldığı vurgulanırken, merkezi hükümetin aynı hassasiyeti göstermediği ifade edildi.
Açıklamada, belediyenin sorumluluğundaki yolların yüksek standartlarda hazırlandığı belirtilirken, merkezi hükümetin yetkisinde bulunan Çatalköy–Girne yolunun “içler acısı” durumda olduğu kaydedildi. Bu durumun, özellikle ülkenin önemli turizm bölgelerinden biri için kabul edilemez olduğu dile getirildi.
Belediye, hükümete yönelik şu sorulara yanıt beklediklerini açıkladı:
- Elektrik kurumu ile yaşanan sorun çözüldü mü?
- Elektrik direkleri kaldırılacak mı?
- İlk etabı dahi tamamlanamayan yolun, Çatalköy’den Final Üniversitesi’ne kadar uzanan ikinci etabı ne olacak?
- Yol, bazı bölümlerde çift şerit bazı bölümlerde tek şerit olarak mı kalacak?
Açıklamada ayrıca, hizmet üretme anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan belediye yetkilileri, hükümetin de aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirtti. Turizm açısından kritik öneme sahip bir bölgede yolun bu durumda olmasının kabul edilemez olduğu ifade edilirken, sorunun bir an önce çözülmesi çağrısında bulunuldu













