
Trafik ve Ulaştırma Mühendisi Taner Aksu, “28 yıl sene ülkeye trafik güvenliğinin gelmesi için çalıştım. Sayın Bakan göreve gelir gelmez bana Amerika’dayken ulaştı. Birkaç toplantımızdan sonra, ‘Taner Abi senin yıllardır bahsettiğin değişimi seninle birlikte yapmak istiyoruz. Kararın nedir?’ diye sordu. Sevinçten ve duygusallıktan dondum. Kararım belli değil mi? Niye buradayız? Biz başlangıç yapıyoruz. Trafik güvenliğine ve ulaştırmaya bütün olarak bakacağız. Sayın Bakan’ın ve müsteşarın girişimi, bizlerle birlikte bir takım kurması 1990’lı yıllarda yapılsaydı trafik kazalarında kaybettiklerimizin yarısı hayatta olacaktı, o kadar insan sakat kalmayacaktı” şeklinde konuştu.
Aksu, kimsenin elinde sihirli değnek olmadığını, çalışmaların sonucunun zamanla görüleceğini belirterek, “Hedefe ulaşmak için kararlıyız. Birbirimize güveniyoruz. Gece gündüz çalışmaya hazırız. Başka çaremiz yok” dedi.
Taner Aksu, problem olan noktaları bir bir incelemeye başladıklarını ifade ederek, örnek olarak Lefkoşa’daki Açık Öğretim Fakültesi’nin olduğu noktaya işaret etti, “Güvenli trafik ışık sisteminin ülkeye gelmesinden kaçındık. Aslında bu ülkeye trafik ışığı yağdırmak değildi. Dünyada şehir içindeki sorunlar çemberlerle ya da trafik ışıklarıyla çözülüyor. Bizim burada 28 trafik ışığımız var. 3’ü çalışmaz. 4’ü de yaya geçidi. Açık Öğretim Fakültesi’nin olduğu köşedeki sorun nasıl çözülebilir? Trafik ışığıyla değil… Hastanenin önüne de dokunmak lazım. Bunların onlarcasına bakıyoruz. Bunlarla ilgili belediyelerle de çalışma yapacağız. Halkın güvenli ve akan bir trafiğe kavuşması mümkün” şeklinde konuştu.
Aksu, “Değişime bugün başlıyoruz. 40 yıl başlanmadı. Bir takım kurduk ama biz yeterli değiliz. Hepimiz olmalıyız. 7 E olmalı, bütün bu mekanizma çalışmalı. Çalışmaması için de sebep yok. Uygulanması için hepimiz elimizden geleni yapacağız. Yapmaktayız” dedi.
Kaynak:TAK