
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, Genel Başkan Tufan Erhürman’a 4’lü koalisyon hükümeti için görüşmeleri ileri taşıma ve hükümeti kurma konusunda oy birliğiyle yetki verdi.
Süreç beklendiği gibi giderse yarın ya da çarşamba günü Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma görevini Erhürman’a vermesi bekleniyor.
CTP Parti Meclisi toplantısının tamamlanmasının ardından, alınan kararı Genel Başkanı Erhürman açıkladı.
Erhürman, “Umarız dörtlü koalisyon yepyeni bir sayfa açacak. Kimsenin ötekileştirilmediği, hukukun üstsün olduğu, tüm toplumu kucaklayan bir hükümet kurulur” dedi.
Tufan Erhürman, hangi partinin hangi bakanlığı alacağı konusunda HP ve TDP PM’ler kararını açıklamadan birşey söylemeyi doğru bulmadığını belirterek bu yöndeki soruları yanıtlamadı, çok kısa süre kaldığını belirtti ve basından sabırlı olmasını istedi.
4’lü koalisyon hükümetinin bir icraat hükümeti olacağını belirten Erhürman, “Çünkü Kıbrıs sorunu konusunda farklı görüşlere sahip 4 partiyiz. Bu konuda en baştan beri mutabıkız” diye konuştu.
Kimin bakan olacağına yetkili organların vereceğini, kafalarından geçen bazı düşünceler bulunduğunu söyleyen Erhürman, birkaç gün içinde bunların belli olacağını kaydetti.
Halen hükümeti kurma görevini elinde tutan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, dört partinin uzlaşması durumunda 15 günlük süresinin dolmasını beklemeden görevi iade edeceğini açıklamıştı.