Menü Altı
Menü Altı

Dörtlü koalisyonda sona yaklaşıldı

Dörtlü koalisyonda sona yaklaşıldı

(ER MEYDANI TV-ÖZEL): CTP, HP, TDP ve DP’nin oluşturacağı koalisyon hükümeti çalışmalarında sona yaklaşıldığı açıklandı.

Dört partinin başkanlarının bugün CTP Genel Merkezi’ndeki toplantısı bir saat sürdü.

Toplantının ardından başkanlar basına açıklama yaptı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, karşılıklı iyi niyet ve güven ilkeleri içinde çalıştıklarını ve artık sonuca doğru yaklaştıklarını söyleyebileceğini belirterek “Görüşmeler olması gerektiği gibi ilerliyor. Kısa bir süre içinde sonuç almayı umduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.

Erhürman, liderler düzeyindeki görüşmelere yarın da devam edeceklerini ifade etti.

Bir soru üzerine hem koalisyon protokolü hem hükümet protokolü için çalışma yapıldığını belirten Erhürman, protokol için dört partinin komitelerinin belirlenen ana hatlar çerçevesinde çalışma yaptığını ortaya bir taslak çıktığını söyledi.

O taslağa son halinin liderler tarafından verileceğini ama hükümet programı için, hükümetin nasıl oluşacağı hangi bakanlığın nerede olacağı meselesinin sonuçlanması gerektiğini kaydeden Erhürman, dört partinin seçim manifestolarına da işaret etti ve koalisyon protokolünün aslında koalisyon programının da taslağı olacağını belirtti.

Erhürman, hükümet programı konusundaki çalışmaların başlayabilecek düzeyde olduğunu kaydetti.

Bir soru üzerine koalisyon müzakerelerini 4 partinin liderleri düzeyince yürütmeyi uygun gördüklerini, ülkede ilk kez dörtlü koalisyon görüşmesi yapıldığını, geçmişteki koalisyonlarda müzakere heyetlerinin yaptığı işi şimdi liderler düzeyinde sürdürdüklerini anlattı.

CTP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP’nin kendilerinden randevu talep etmediğini belirterek, “Galiba HP’den randevu bekliyorlar, sonra da herhalde bizden isteyecekler. Kaldı ki bizim hükümet kurma görüşmesi yapmayacağımız ortada ama bir kahve içmeye gelirlerse buyursunlar” dedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “Hükümeti kurma çalışmaları bağlamında istenen randevuya cevabımız olumsuzdur” diyerek UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün’le olayların yaşandığı günün akşamı güvenliğe ilişkin bazı endişeleri olduğu için temas kurduğunu ve tedbir alınması gerektiğini söylediğini açıkladı.

Özersay, bugün de 6 partinin başkanı olarak bir temasları yine olduğunu ve ortak sağduyu çağrısı yaptıklarını hatırlatarak “O bağlamda da Sayın Özgürgün’le temasım oldu. Ama hükümet kurma bağlamında bir temasımız olmayacak çünkü PM kararımız var” dedi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise UBP’nin kendilerinden de randevu talep etmediğini bildirdi.

Dörtlü koalisyon için bir yol haritası oluşturmaya çalıştıklarını belirten Denktaş, “UBP randevu talep ederse geç kalmazsa elbette onlarla da oturup konuşacağımızı söyledik” diye konuştu.

Denktaş, sosyal medyadan aldığı mesajlarla dörtlü koalisyona girmemeleri için baskı altına alınmaya çalışıldığını da söyledi.

 

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir