En Ust
Menü Altı
Menü Altı
İç HaberlerManşetSon Dakika

YDP’de adaylar yarın akşam PM’de belirleniyor

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) tüzüğündeki bazı maddeleri değiştirdi, yapılan değişiklikle bir defaya mahsus olarak aday belirleme yetkisi Parti Meclisi’ne verildi. Yarın akşam toplanacak PM, 63 aday adayı arasından 7 Ocak’taki milletvekilliği erken genel seçimi için partinin adaylarını belirleyecek.

YDP dün, Girne Boğaz’daki Parti Okulu binasında kurultay topladı ve tüzük değişikliği yaptı.

Kurultayda konuşan Genel Başkan Erhan Arıklı, tüzük değişikliği yaparak tüzüğe aday belirlemede istisnai madde koyacaklarını belirtti.

Tüzüklerinin  ve Siyasi Partiler Yasası’nın aday belirlemeyi üyelere bıraktığını kaydeden Arıklı, “Biz de bunun böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Ne var ki yeni kurulan bir parti olarak bir defaya mahsus olarak aday belirleme yetkisini Parti Meclisine almak istiyoruz” dedi.

Arıklı,  Yüksek Seçim Kurulu’ndan bu konuda anlayış beklediklerini söyledi.

“63 aday… 17’si kök Kıbrıslı”

Partilerine şu ana kadar 73 aday adayının müracaat ettiğini, bunlardan 10 tanesinin adaylığını istişare ile geri çektiğini söyleyen Arıklı; “Şu anda 63 adayımız var. Bu 63 adayın 17 tanesi kadın. 18 adayımız ise kök Kıbrıslı kardeşlerimizden oluşuyor. Bu sayı birlik ve beraberliğin teminatının YDP olduğunu bile göstermeye yeter” dedi.

YDP, yarın akşam Parti Meclisi’ni toplayarak adaylarını ve sırasını belirleyecek.

 

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu