Menü Altı
Menü Altı

Berova, “Yüksek Öğrenim ve İskele bölgesinde üniversite kurulması” konusunda konuşma yaptı

Berova, “Yüksek Öğrenim ve İskele bölgesinde üniversite kurulması” konusunda konuşma yaptı

UBP milletvekili Özdemir Berova, “Yüksek Öğrenim ve İskele bölgesinde üniversite kurulması” konusunda konuşma yaptı. Berova, yükseköğretim alanında eğitim öğretim ARGE ve topluma hizmetin ilk üç sırada olduğunu belirterek, ülkede eğitim alanının önemine vurgu yaptı, buna karşı söylem üretenlerin bundan uzak durması gerektiğini söyledi.
Berova, eğitimde kalitenin önemine işaret ederek, ilgili bakanın oturumda bulunmamasını eleştirdi.
Berova, Başbakan’ın bir televizyon programında üniversitelerin kalitesine yönelik açıklamalarını eleştirerek, icraatın başındaki kişinin bu söyleminin içini doldurması gerektiğini, üniversiteleri töhmet altında bıraktığını kaydetti.
Yükseköğretim kurumlarının denetlenmesi konusuna değinen Berova, ülkede dış denetimin ana yüklenicisinin YÖDAK olduğunu, denetimlerin başladığını ve kalite değerlendirmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Üniversitelerin iç denetim mekanizmalarını da güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Berova, hükümetin de buna destek vermesi gerektiğine işaret etti.
İskele bölgesinde DAÜ’nün kampüs kurması için devletin DAÜ’ye kaynak aktarması ve projenin hayata geçirilmesi konusunda öncü rol biçmesi gerektiğini dile getiren Berova, ancak devletin bütçe kısıtlamasına gittiğini, bunun planlamasının yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir