En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

Girne Belediyesi’nden işyeri sahiplerine duyuru

Girne Belediyesi, Meslek ve işyeri bulundurma vergilerinin son ödeme tarihinin 21 Aralık Cuma olduğunu duyurdu.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2018 yılı Meslek, İşyeri bulundurma, İşyeri Temizlik ve Levha Resimlerinin 21 Aralık Cuma günü Saat:16.15’e kadar ödemesi gerekiyor.

Yapılan açıklamada, 51/1995 Belediyeler Yasası’nın 78’nci maddesinin (1)’nci fıkrası (A) bendi uyarınca; Bir takvim yılı içinde, herhangi bir belediye sınırları içinde en az yedi iş günü mesleğini yürüten bir gerçek ve tüzel kişilerin meslek vergisi yükümlüsü olduğu hatırlatıldı.

Bu nedenle, faaliyetini sonlandıran işyerleri, işyeri kapanışlarını, Girne Belediyesi’ne yazılı olarak bildirimde bulunmayan işyerlerinin o yılki belediye vergilerinin tümünü ödemekle mükellef olduğu kaydedilen açıklamada, belirtilen ödeme tarihinden sonra yapılacak ödemelerde yasal gecikme zammı uygulanacağı da kaydedildi.

(TAK)

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu