En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

Gönyeli–Alayköy’de Kadın Deneyimini Anlatan Resim Sergisi ve Farkındalık Sohbetleri Düzenleniyor

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Gönyeli–Alayköy Belediyesi’nin katkılarıyla kadınların deneyimlerini, emeğini ve iç dünyasını sanat yoluyla anlatan özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Resim sergisi ve interaktif farkındalık sohbetlerinden oluşan program 11 Mart 2026 Çarşamba günü başlayacak.

Gönyeli–Alayköy Belediyesi binasında gerçekleştirilecek etkinlikte, sanatın ve toplumsal farkındalığın bir araya gelmesi amaçlanıyor. Program kapsamında kadınların yaşam deneyimlerini ve duygularını tuvale yansıtan eserlerin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Sergide sanatçılar Bahire Akantürk ve Dr. Mine Egemen’in eserleri yer alacak. Kadın emeğini ve iç dünyasını yansıtan çalışmalar, ziyaretçilere farklı bakış açıları sunmayı hedefliyor.

Etkinlik programı saat 15.00’te başlayacak interaktif farkındalık sohbetleri ile açılacak. Sohbetlerde klinik psikolog Selen Üstüner, Prof. Dr. Ezgi Deniz ve Umure Örs konuşmacı olarak yer alacak. Konuşmacılar, toplumsal farkındalık, kadınların yaşadığı deneyimler ve psikolojik boyutlar üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

Resim sergisinin açılışı ise aynı gün saat 16.30’da yapılacak. Sergi 11–13 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 12 ve 13 Mart tarihlerinde sergi saat 08.00 ile 15.30 arasında açık olacak.

Etkinlik, Gönyeli–Alayköy Belediyesi binasının 3. katındaki orta alan ve toplantı odasında gerçekleştirilecek.

Sanatın ve sözün buluşacağı bu özel etkinlikte organizatörler, tüm sanatseverleri ve toplumsal farkındalık konularına ilgi duyanları programa katılmaya davet ediyor.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu