En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

DAÜ Akademik Ödül Töreni yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ)  2024 yılı akademik başarı ödülleri verildi.

DAÜ Mustafa Ersoy Afşin Salonu’nda Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da katıldığı törende başarı gösteren akademisyenlere 4 dalda ödül verildi.

Buna göre, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan değerlendirmede dünyanın   en iyi yüzde iki diliminde yer alan akademisyenlere ödülleri verilirken,  2024 yılında  bilimsel yayınlara yapılan atıf ödülleri, yayın fakülte   yüksekokul başarı ödülleri ile  araştırma teşvik ödülleri de sahiplerini buldu.

 

Çavuşoğlu: Akademisyenlerimizin başarısı bizleri gururlandırdı

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ’de  bundan önceki bir çok buluşmalarında DAÜ’deki sorunları çözmek ve yükünü hafifletmek için bir araya geldiklerini ülke için çok güzel bir güne tanıklık ettiklerini ifade etti.

DAÜ’nün ülkenin “gözbebeği” olarak adlandırıldığını söyleyen Çavuşoğlu, “Biz sizi yere göğe sığdıramıyoruz.” dedi.

Yükseköğretimin ve bilimin ambargo tanımadığını söyleyen Çavuşoğlu yurt dışına gittiklerinde  KKTC üniversitelerinden mezunlarla karşılaştıklarında mutluluk duyduklarını, mezunların da kendilerine çok büyük yakınlık gösterdiğini ifade etti.

“Akademisyenlerimizin  yüzde ikilik akademik sıralamaya girmiş olması her Kıbrıs Türkü için olduğu gibi beni de  gururlandırdı, umudumu yeşertti” diyen Çavuşoğlu, bu başarılar nedeniyle hükümet ve halk adına teşekkür etti.

DAÜ’nün çok kültürlü yapısının öğrenciler açısından  çok büyük bir kazanç olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu 110 ülkeden akademik çeşitliliğin de gurur verici olduğunu söyledi.

“Uluslararası alanda  araştırma ve yayınlarda  farklılık yaratmak hep hayal ettiğimizdi.” diyen Çavuşoğlu, uluslararası başarı için yapılacak çalışmalara “sınırsız destek” belirtti.

 

Bora: Elde edilen başarı, üniversitenin uluslararası konumunu güçlendirdi

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Şemi Bora da, takdim edilen ödüllerin yalnızca bireysel başarı değil,  akademik vizyonun göstergesi olduğunu vurguladı.

Bora, DAÜ’lü öğretim üyelerinin dünyadaki en iyi yüzde ikilik dilime girmelerinin üniversitenin uluslararası konumunu da güçlendirdiğini ifade etti.

Bora, üniversitelerin  gerçek gücünün evrensel bilime katkılarıyla ölçüldüğünü DAÜ’nün bu sorumluluğu kararlılıkla yerine getirdiğini söyledi.

 

Kılıç Dünya çapında üniversite çıkardık. Bundan gurur duymalıyız

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, 1979 yılında kurulan DAÜ’nün dünyadaki  üniversiteler arasında üst sıralarda olduğunu söyledi.

Kılıç, DAÜ’de verilen eğitimin kalitesinin uluslararası kuruluşlara akredite olmasıyla tescil edildiğini vurgulayarak, bunun kendileri için gurur ve prestij kaynağı olduğunu belirtti.

Kılıç, “Ambargolar altında olan ülkemizde dünya çapında üniversite çıkardık. Bundan gurur duymalıyız.” dedi.

 

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu