İran doğruladı: Dini lider Hamaney öldürüldü
İran devlet medyası, ABD ve İsrail saldırılarında Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’in hayatını kaybettiğini doğruladı. Tahran yönetimi 40 günlük yas ve 7 günlük resmi tatil ilan ederken, hükümet “Bu büyük suç asla cevapsız kalmayacak” açıklamasını yaptı. Devrim Muhafızları ise ABD ve İsrail üslerine yönelik “en yoğun saldırı operasyonunun” başlatılacağını duyurdu.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından, İran devlet medyası Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’in cumartesi günü erken saatlerde ofisinde öldürüldüğünü açıkladı. Haberde, “İran İslam devrimi lideri şehadete ulaştı” ifadesi kullanıldı.
İran devlet televizyonu ayrıca Hamaney’in kızı ve torununun da saldırılarda hayatını kaybettiğini duyurdu. Daha önceki ilk saldırılarda gelini ve damadının da öldüğü doğrulanmıştı.
Hamaney’in ölümünün resmen kabul edilmesinin ardından İran hükümeti yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bu büyük suç asla cevapsız kalmayacak” denildi.
Tahran yönetimi ülke genelinde 40 günlük yas ilan ederken, 7 gün süreyle resmi tatil kararı alındığını bildirdi.
Sabaha karşı ABD-İsrail saldırılarının yeniden başladığı, başkent Tahran’da kuvvetli patlama seslerinin duyulduğu aktarıldı. İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları’nın İsrail ve ABD üslerine yönelik “ülke tarihinin şimdiye kadarki en yoğun saldırı operasyonuna” dakikalar içinde başlayacağını duyurdu.













