En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

“Alparslan Türkeş ve Kıbrıs” paneli düzenlendi

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş düzenlenen panelle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucusu merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in 28. ölüm yıldönümü vesilesiyle “Alparslan Türkeş ve Kıbrıs” paneli düzenlendi.

 

Lefkoşa Grand Pasha Otelde yer alan panelin açılışında, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

 

Türk dünyasını temsil eden bayrakların asıldığı salonda yer alan panelin açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri ve konuklar katıldı.

 

Panelin açılışında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını  Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Naim Aydoğdu yaptı. Aydoğdu, Türk dünyasının lideri Türkeş’i anmak ve fikirlerini paylaşmak amacıyla düzenledikleri panele katılan herkese teşekkür etti.

 

Aydoğdu, Kıbrıs Türk halkına her zaman destek olduğunu, Kıbrıslı bir Türk olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade etti.

 

Türk milletinin, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele döneminde her zaman yanında olduğunu, Türkeş’in, Türkiye’nin müdahalesinde de etkin rol aldığını ifade eden Aydoğdu, Türkeş’in Kıbrıs sorununun çözümünde de iki devlet, egemenlik ve garantörlüğün kalıcı olması gerektiğini her zaman dile getirdiğini anlattı.

 

Bağımsızlığın önemine vurgu yapan ve Türk milletinin sahip olduğu bayrakları salonda sergilediklerini ifade eden Aydoğdu, “Tanrı türkü korusun ve yüceltsin” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

ÖZTÜRKLER: UNUTULMAZ ÖNEMLİ LİDER

 

Meclis Başkanı Ziya Öztürkler de, Türkeş’i saygı ve rahmetle andı. Öztürkler, MHP’nin kurucusu, başkanı Türkeş’in önemli bir sembol olduğunu, Kıbrıslı bir Türk olarak da her zaman bundan gurur duyduğunu söyledi.

 

Kıbrıs davasının Türkiye’de milli bir dava olmasında da önemli bir emeği olduğunu ifade eden Öztürkler, “Unutulmaz önemli bir lider” dedi.

 

Merhum Türkeş’in  Türk Milliyetçiliğini esas alan “Dokuz Işık” doktrininin Türk siyasetine damga vurmuş önemli fikir ve ilkeler olarak yer aldığını kaydeden Öztürkler, onun yaşamı boyunca Türk milletinin birlik ve dirliği için mücadele verdiğini belirtti.

 

Öztürkler, Türkeş’in karşılaştığı bir çok zorluğa karşın,  inançlarından ve ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermediğini ve yaşamının son anına kadar savunduğu bu ilkeleri ileriye taşımak için çaba gösterdiğine işaret ederek onun, sadece yaşadığı dönemi değil, kendinden sonraki devirleri de fikir, görüş ve düşünceleriyle etkilemiş ve bu düşünceleriler ile kitleler oluşmasını sağlayan bir lider olduğunu söyledi.

 

Öztürkler, Kıbrıs konusunda da Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte iki devletli çözüm konusunda dirayetli bir duruş sergileyen Cumhurbaşkanı Tatar’a tam destek verdi ve Türkeş’i andı.

 

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu