En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

Tuğcu: “KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun başına eski bir sendikacının getirilmesi son derece manidar

‏úKıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Yönetim Kurulu, Bakanlar Kurulu tarafından Kubilay Özkıraç’ın KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanması konusunda basın açıklaması yaptı.

KIB-TEK Genel Müdürlük binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş de yer alarak destek belirtti.

– Tuğcu

EL-SEN Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Ahmet Tuğcu, “Öncelikle, Bakanlar Kurulu tarafından dün itibarıyla KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanan eski EL-SEN  Başkanı Kubilay Özkıraç’a ‘hayırlı olsun’ diyelim.” diyerek sözlerine başladı.

“Normal şartlarda bu cümlenin devamında, “görevinde başarılar dilemek’ de adettendi.” şeklinde konuşan Tuğcu, EL-SEN Yönetim Kurulu olarak bu yeni dönemin ‘başarıyla’ anılacağına dair en ufak bir inançlarının olmadığını belirtti.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun başına, eski bir sendikacının getirilmesinin son derece manidar olduğunu ifade eden Tuğcu, “Soru şudur; Başbakan Üstel mi bir anda ‘halkçı’ olmuştur, yoksa saf değiştiren sayın Özkıraç mıdır?” ifadesini kullandı.

Kubilay Özkıraç’ın EL-SEN Başkanlığı görevinin 6 Ağustos 2022’de gerçekleştirilen genel kurulla sona erdiğini hatırlatan Tuğcu, şöyle devam etti:

“Benim de genel sekreterlik görevine seçildiğim bu genel kurul, EL-SEN açısından bir ilke şahitlik etmiştir.  Özkıraç dönemi, ‘mali raporu aklanmayan’ ilk sendika başkanı olarak tarihe geçmiştir.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu