
Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun Genel Kurulun bugünkü birleşimine ilişkin kararı onaya sunuldu.
İlk olarak, bugünkü gündemde yer alan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesine Yönelik Uygulama Protokolü (Onay) Yasa Tasarısı” ile “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yapı İşleri Alanında Mutabakat Zaptı (Onay) Yasa Tasarısı”, “Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Yasa Önerisi”, “Konut Edindirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Madalya ve Nişanlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın” ertelenmesine ve ilk olağanüstü birleşimde görüşülmesi ilişkin karar onaylandı.
Daha sonra “Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı” ile Başbakanlık ve Merkez Kuruluşu (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Değişiklik Yasa Tasarısı”nın bugünkü Genel Kurul gündeminde görüşülmesi de onaylandı.
Ardından Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı.
ŞAHALİ: TASARIYA CTP OLARAK GÖRÜŞÜMÜZ OLUMLU
CTP Milletvekili Erkut Şahali, yasanın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olmadığını söyleyerek, tasarıya partisinin prensipte görüşünün olumlu olduğunu belirtti.
Şahali, yasayla birlikte sunulması gereken düzenlemeler bulunduğunu dile getirerek, bunu gündeme getirdi.
Emeklilik için ödenecek rakamın yüksek olduğunu dile getiren Şahali, ivediliğe onay vereceklerini ancak komite aşamasında yasal zorunluluğun yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Tezkere oybirliğiyle kabul edildi.
UBP Milletvekilleri Ahmet Savaşan ve Oğuzhan Hasipoğlu’nun sunduğu “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesine İlişkin (Değişiklik) Yasa Önerisinin ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oybirliğiyle kabul edildi.
“Kimyasallar Yasa Tasarısı”, “Tasdik Memurları Yasa Tasarısı”, “Serbest Liman ve Bölge (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası Teşkilat (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Yüksek İdare Mahkemesi Yetki (Değişiklik) Yasa Önerisi”, “Mahkemeler (Değişiklik) Yasa Önerisi”, Başbakanlık ve Merkez Kuruluşu (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Değişiklik Yasa Tasarısı”, Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesine ilişkin tezkereler oybirliğiyle kabul edildi.














