Memur-Sen: “El-Sen’in eylemlerini askıya aldığı noktada, paydaş tarafların, ortak akıl ve sağduyuyla çözüm üretmesini istiyoruz”

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Kamu İhale Değişiklik Yasası’na ilişkin El-Sen’in eylemlerini askıya almasının ardından, paydaş tarafların, ortak akıl ve sağduyuyla çözüm üretmesi talebinde bulundu.
Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga tarafından yapılan açıklamada, “çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesi için grevin sendikal bir hak olduğu ancak bu hakkın en pahalı elektrik ücretini ödeyerek elektrik hizmeti alan halkın ve devlet kurumlarının cezalandırılması yönünde kullanılmasının kabul edilemez olduğu” savunuldu.
Açıklamada, “siyasi beklentilere hizmeti ön plana çıkaran, KKTC devletinde kasti girişimlerle, elektrikte kaos yaratmaya çalışanların halk desteğinden yoksun kalmaya ve başarısız olmaya mahkum olduğu” öne sürülerek, “yasa dışı eylem yapanlar hakkında, emniyet ve yargının gereğini yapacağı inancındayız” ifadeleri kullanıldı.













