ABD’de Türk toplumundan ortak yayında Türkiye’deki depremzedeler için 431 bin dolar yardım

ABD’de Türk Amerikan toplumunun, Türkiye’deki depremzedelere konut tedariki için sosyal medya platformları üzerinden yaptığı ortak yayında 431 bin dolar yardım toplandı.
New York’taki Türkevi’nden yapılan ortak yayına başta Türkiye’nin ABD’de bulunan diplomatik misyon temsilcileri olmak üzere ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının liderleri ile Türk Amerikan toplumundan önde gelen isimler ve vatandaşlar katıldı.
Melike Ayan ve Volkan Kırımlıoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği ortak canlı yayın, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ve internet haber portalı AmerikalıTürkler’in sosyal medya platformları üzerinden yayınlandı.
Canlı yayına sanal ortamdan katılan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, ortak yayın çabalarına teşekkür ederek, “Umarım bu yayın ile bir çok vatandaşımızın derdine derman olacaksınız.” diye konuştu.
Mercan, Depremin ilk gününden beri ABD genelinde tüm vatandaşlardan yoğun destek aldıklarını belirterek, “Bu desteklerle bu güne kadar 1500 tondan fazla gıda, kıyafet, çadır gibi Türkiye’de ihtiyaç olan malzemeyi ülkemize yolladık. Gerçekten vatandaşlarımız çok büyük bir dayanışma gösterdi.” dedi.
Yardımların toplandığı başkonsolosluklara ve merkezlere hala yardım yağdığını belirten büyükelçi, yardım yapan Türk ve yabancıların yanında yardımların paketlenmesi sürecinde gönüllü olarak çalışan tüm vatandaşlara ve havaalanı ile limanlara nakliyesinde önemli rol oynayan taşımacılık sektöründeki Ahiskalı Türkler’e de teşekkür etti.













