Çocuk Adalet Yasa Önerisi ile İhtiyat Sandığı (Değişiklik) Yasa Önerisi halkın bilgisine sunuldu

Çocuk Adalet Yasa Önerisi ile İhtiyat Sandığı (Değişiklik) Yasa Önerisi Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan yasa önerilerinin içeriğiyle ilgili görüş ve öneriler, dün itibarıyla yirmi gün içerisinde Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak sunulabilecek.
– Çocuk Adalet Yasa Önerisi
Çocuk Adalet Yasa Önerisi’nin genel gerekçesine göre, yasanın amacı; ülkede 1966 yılında kabul olunan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme kurallarına uygun davranma bilinciyle çocuk haklarını ve/veya çocukların insan haklarını en üst düzeyde tutarak, suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılmaları hedefiyle etkin ve adil bir adalet sisteminin oluşturulması.
Öneri suça sürüklenen çocuklara ilişkin çocuk mahkemeleri, çocuk eğitim evleri, çocuk birimleri ve çocuk cezaevlerine ilişkin kuralları düzenliyor.













